En el seu espectacle, ‘La Crazy Class’, L’Om Imprebís rendix un homenatge al teatre. El públic vila-realenc veurà el pròxim dissabte, 6 de febrer, a partir de les 20.30 hores, en l’Auditori Municipal Rafael Beltrán Moner, la qual cosa mai pot presenciar com a espectador: el joc del teatre, les llums, els telons, els canvis de personatges, la música, el ball…, tot a un ritme trepidant.

Michel López, Santiago Sánchez, Carles Castillo i Carles Montoliu, després de recórrer el món improvisant damunt l’escenari, han escrit esta obra única i sorprenent que, com remarca la crítica, “fa de l’humor el to d’este intel·ligent i meravellós muntatge”.

L’acció se situa en un centre cultural en què comencen unes classes de teatre. En l’obra es plantegen temes com on acaba el personatge i comença l’actor, o com el teatre, sent mentira, provoca sensacions de veritat. A més, apareixen les grans escenes clàssiques del teatre: ‘Cyrano de Bergerac’, ‘La vida és son’, ‘Tres germanes’, ‘Casa de Nines’, ‘Romeu i Julieta’, ‘Hamlet’, ‘El mercader de Venècia’… Estes escenes servixen com a fil per a la classe de teatre i servixen per a veure com connecten amb la vida personal de cada un dels alumnes. Al llarg del “curs”, el públic podrà descobrir la verdaderes raons per les quals cada alumne es va apuntar a les classes.

L’Om Imprebís és una companyia teatral espanyola amb més de trenta anys d’història en què ha posat en escena un ampli repertori que comprén des dels grans textos de la dramatúrgia universal (‘Galileu’ de Brecht, ‘Quixot’ de Cervantes, ‘Calígula’ de Camus o ‘Tio Vania’ de Chéjov) fins a espectacles com ‘Els millors sketches’ de Monty Python o ‘Imprebís’ que, estrenat en 1994, es va convertir en pioner de la improvisació al panorama nacional. Sens dubte, un conjunt que viu pel teatre.

INTERNACIONAL

Els seus espectacles s’han estrenat en 21 països i en teatres com el Queen’s Theatre de Nova York, Teatre Nacional Cervantes de Buenos Aires, Vértice de la Cultura de la Nación de Llima i festivals internacionals com Versalles, París, Amsterdam, Elba, Guinea Equatorial, El Marroc, Brasil, Mèxic, L’Havana, Colòmbia o Veneçuela, entre altres. H