La Institució Alfons el Magnànim ha iniciat el curs dels seus Debats amb una interessant xarrada a càrrec de l’escriptor i politòleg alemany Raul Zelik, qui va presentar el seu llibre ¿Continuidad o ruptura? Perspectivas de cambio en el Estado español (Capitán Swing). L’acte va tindre lloc el 30 de setembre a la sala Gregori Maians del MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat) i fou presentat pel professor Anacleto Ferrer, director de l’Institut d’Humanitats del Magnànim.

Zelik, referent del pensament crític i alternatiu, ha publicat diverses obres en castellà entre les que destaquen el diari polític Venezuela más allá de Chávez. Crónicas del ‘Proceso bolivariano’ (2004) i les novel·les El amigo armado (2010) i Situaciones berlinesas (2005).

En el seu darrer llibre el sociòleg alemany explora l’actual crisi institucional, política i territorial de l’Estat espanyol en la qual, en un context de col·lapse econòmic, augment de l’atur i creixement dels desnonaments i els escàndols de corrupció política, ha sorgit amb força un ventall de moviments socials i polítics (15M, PAH, Podemos, municipalisme, esquerres independentistes…) que aspiren a transformar radicalment l’Estat espanyol sorgit de la transició. H