La 34ª edició dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana en la modalitat de galotxa inicien aquest cap de setmana la seua recta final en la ronda provincial. Una vegada disputada la fase regular del campionat regional escolar, han sigut quatre les escoles de la província de Castelló que han aconseguit col·locar a algun dels seus equips en les categories en lliça i que lluitaran per donar el salt a la fase regional en les finals del campionat provincial que es disputaran ja este dissabte en el trinquet de Xilxes.

Entre les quatre escoles provincials que han aconseguit la passada a les finals provincials, l’Onda és la que compta amb major presència amb fins a tres equips mentres que l’Almassora i Vila-real han col·locat a dos conjunts de les seues escoles i Xilxes, l’amfitriona, s’ha colat amb una mentre que les escoles de Borriol i Castelló de la Plana no han pogut tindre representants en aquesta ronda final al perdre en la fase previa de la competició.

D’aquesta manera, una vegada coneguts tots els conjunts classificats, arribarà el moment de lluitar per vèncer en les finals del dissabte. Així, mentre l’Almassora i l’Onda s’enfrontaran en categoria benjamí, de nou l’escola d’Almassora buscarà jugar la ronda autonòmica dels Jocs Esportius de galotxa guanyant al Vila-real. En infantil, l’amfitrió s’enfrontarà a l’Onda mentre que per últim l’Onda, també en cadets, es mesurarà a Vila-real.

La temporada passada, en benjamins va quedar campiona l’escola d’Almassora i en alevins la d’Onda, mentre que en infantil i cadet, el campió va ser Vila-real.

TROBADA DE PREBENJAMINS // A més, el dissabte el trinquet de Xilxes acollirà una gran jornada de promoció per als més xicotets de la província tal com ja va succeir el cap de setmana passat amb deu equips de fins a sis escoles participant en la trovada de promoció de l’esport autòcton.

En aquest cas, l’escola d’Alfara del Patriarca se sumarà a Almassora, Vila-real, Onda, Algimia, Meliana i Faura en aquesta nova jornada que arrancarà a Xilxes a partir de les 9.30 hores. H