De l’1 al 5 de maig el Volei Grau Castelló organitzarà a la capital de la Plana el Campionat d’Espanya en categoria juvenil femenina. L’equip del club ja estava, doncs, classificat com a amfitrió, però les graueres arriben al Nacional per la porta gran després d’haver-se proclamat campiones autonòmiques.

El darrer cap de setmana es va disputar a Xàtiva el Campionat Autonòmic, on el Volei Grau va tindre com a rivals l’Ilicitano Carrus d’Elx, el Benidorm i el conjunt local. Les castellonenques van complir les expectatives en guanyar els dos primers partits. Així, es van imposar per 0-3 al Benidorm en un xoc molt igualat, on el Volei Grau va estar encertat en els moments més decisius i va guanyar els tres sets per 25-27, 27-29 i 21-25. Després van vèncer l’Ilicitano Carrus per 3-1 (25-17, 22-25, 25-22 i 25-16), en un partit en el qual les graueres van dominar el primer i el darrer set amb solvència, però els ilicitans van reaccionar en dos sets molt disputats, que van caure cadascun del costat d’un dels dos equips.

Per últim, va arribar el moment de jugar-se el títol autonòmic amb el Xàtiva, que també havia guanyat els seus dos primers partits i a més tenia el suport de la seua afició.

El partit es va jugar en un pavelló quasi ple on va tindre lloc un duel dels que fan afició. Fins i tot es van disputar cinc sets igualadíssims, amb victòria final per a les de la Plana.

El Volei Grau va començar amb força i es va adjudicar el primer set per 16--25, però les locals van tornar el colp (25-15). Totes sabien el que es jugaven i la resta de sets van ser igualadíssims. El Xàtiva va capgirar el marcador amb un 26-24 però les de Marc Marin i Jonatan Trujillo van empatar amb un 27-29 ple d’emoció i van donar el millor per a tancar el triomf per 13-15.

També es va disputar el darrer cap de setmana la final a quatre autonòmica en categoria juvenil masculina, amb doble presència castellonenca, ja que hi van participar l’UBE L’Illa-Grau i el CV Mediterráneo. Els primers es van imposar en el derbi provincial i van acabar classificats en tercer lloc, mentre que el CV Mediterráneo va ser quart.

La fase decisiva de la temporada, amb les finals per a triar els millors equips autonòmics, continuarà aquest cap de setmana amb el torn dels infantils. El pavelló Pablo Herrera de Castelló acull la final a quatre masculina, on el CV Mediterràneo s’enfronta a Xàtiva, Benidorm i Petrer.