El club Azahar Sincro treballa des de fa anys amb l’objectiu d’aconseguir un lloc entre els millors clubs d’Espanya de la natació artística. Per eixa raó cada vegada és més freqüent vore a diferents equips castellonencs en campionats d’Espanya, on només tenen accés les millors nadadores de tot el país. I també per eixa raó cada vegada és més freqüent convidar a entrenadores amb experiència que ajuden a les entrenadores locals a millorar la preparació tècnica i artística de les nadadores castellonenques.

En aquesta ocasió, amb motiu de la celebració a Sabadell del XX Campionat d’Espanya d’hivern infantil i aleví, la convidada d’excepció va ser Alba Cabello, qui va dirigir quatre sessions de perfeccionament amb els equips aleví, infantil i junior. En total, 16 hores de treball que van resultar molt profitoses.

Cabello, subcampiona olímpica en Pekín 2008 en la modalitat d’equip i bronze en Londres 2012 en la mateixa categoria, ja coneixia el club castellonenc perquè, de fet, la seua germana Laura, també va participar a Castelló en unes sessions de tecnificació semblants fa uns anys. «El club va demanar-me una col·laboració amb la finalitat de preparar millor el pròxim campionat d’Espanya i això hem fet, treballar intensament per millorar aspectes de tot tipus. A més d’entrenadores som educadores i el que volem es donar a les nadadores ferramentes, experiències, trucs i tècnica perquè puguen utilitzar-les en les competicions. És com donar-li a cada nadadora una motxilla ben carregada», comentava Alba Cabello.

La subcampiona olímpica i també campiona del món de l’any 2009 en combo, afegia que estava molt satisfeta perque «les nadadores han acceptat molt bé tots els consells. Però, ara, és fonamental per a millorar com a club eixir i competir amb els clubs d’èlit. No ho podeu dubtar, això sempre és una experiència satisfactòria. És clar que l’Azahar és un club gran a Castelló i la Comunitat Valenciana, però fora encara és un autèntic desconegut, no té experiència».

L’entrenadora madrilenya, actualment directora tècnica de totes les competicions de natació artística de la Federacio Catalana de Natació, va fer una ràpida radiografia del Club Azahar Sincro: «Els nivells entre les nadadores són molt dispars, però ahí està el mèrit de les entrenadores, que intenten tots els dies equilibrar a nadadores de primer any amb nadadores d’últim any en cada categoria per a formar equips competitius. I sembla que ho estan aconseguint», va apuntar.

sacrifici / La subcampiona olímpica va afegir que «la natació artística és una de les modalitats esportives més exigents. Les nadadores d’avui no són com quan jo començava. Tenim un esport molt tècnic i sacrificat, ningú té capacitat innata per a practicar-lo i les noves fornades de nadadores han d’assumir més i millor encara els valors de l’esforç».