Les finals de la XV Lliga cadet de tecnificació d’escala i corda es van disputar en el trinquet de Pelayo el dia de Reis i es va proclamar campió absolut l’equip de Vila-real —format per Diego d’Onda, Andreu d’Ondara i Óscar de la Pobla de Vallbona— que va derrotar a l’equip de Montcada (60-40), que havia guanyat totes les partides de la competició. La final va ser molt disputada encara que es van notar els nervis d’aquests joves jugadors que a poc a poc es van adobant en aquesta modalitat a les escoles de tecnificació.

L’equip de Vila-real va donar la gran sorpresa en la final realitzant una partida gairebé perfecta en totes les seues línies. I cal destacar a Diego d’Onda, que va quallar una gran actuació en la final mostrant el gran treball de Pepe Mezquita, a l’escola de tecnificació de Vila-real, ja que el jugador va demostrar el seu gran rebot i domini del joc en la posició de rest en el trinquet. Tot això, va provocar que el pilotari provincial fos triat el millor jugador de la competició aquesta temporada, ja que també va estar a un gran nivell en la primera fase, en la qual l’equip de Vila-real va guanyar dues partides, als equips d’Alcàsser i Petrer, perdent dues partides davant els equips de Montcada i Pedreguer. Es va classificicar en l’última partida de la segona fase, després de guanyar un punt a l’equip de Montcada

En la final per la tercera plaça va guanyar l’equip de Pedreguer a l’equip d’Alcàsser que va estar més irregular que el seu rival i va caure per 60-30. Van lliurar els trofeus als finalistes de la competició els vicepresidents de la Federació de Pilota Valenciana, Pedro López i Elvira López.