Del 23 al 26 d’abril Castelló va acollir la primera Concentració d’Atletisme del programa de Tecnificació FER Futur 2019 de la Fundación Trinidad Alfonso, organitzada per la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana, la qual va reunir 47 atletes menors de 18 anys.

Entre els objectius d’aquesta iniciativa destaca la detecció de talents en les categories de base, afavorint el desenvolupament d’aquestos atletes i permetent així el seu pas al nivell d’alta competició. Tot això per a incrementar la participació d’esportistes de la Comunitat Valenciana en competicions de caràcter nacional i internacional, així com un major creixement del projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes).

La concentració es va iniciar el dimarts 23 a les instal·lacions de Gaetà Huguet amb l’intervenció de la saltadora valenciana i exatleta del Playas de Castellón Concha Montaner, qui va explicar la seua vinculació amb el projecte FER i les seues experiències en l’atletisme.

Després es va realitzar una reunió amb el quadre tècnic i una sessió global d’entrenament amb tots els atletes, dirigida pels responsables de cada sector de la Federació Valenciana.

Durant els quadre dies atletes i entrenadors van poder prendre part en una intensa agenda d’activitats, entre les quals la realització de meses redones de carácter tècnic, entrenaments personalitzats i entrevistes amb atletes i entrenadors.

El Playas és el club més representat, amb 27 atletes. En el sector de velocitat està Claudia Sánchez; en llançaments Ainhoa Gimeno, Laia Beltrán, Paola Lavernia, Aitana Safont, Mark Henze i Pere Jiménez; en mig fons, fons i obstacles Ainhoa Martín, Álvaro García, Carolina Aicart, Francisco Soriano, María López i Nara Elipe; en combinades Andreu Boíx, Germán Rubio, Jorge Dávila, Pau Borillo, María Vilar i Óscar Andrés; en marxa Eloy Hornero, Sergio Martínez i Rubén Albiol; en salts Laura Alegre, Ferrán Ramirez i Francico Manrique, i en tanques Carmen Ferrara.

Pel que fa als entrenadors, el responsable de la concentració és Toni Puig, del Club Atletisme Gandía (filial del Playas) i també estan els tècnics del Playas José Ortuño como responsable de la marxa, Manoli Alonso de combinades, Manolo Ripollés de mig fons, Claudio Veneziano de salts i com a convidats Carlos Escrig, Alba Miralles, Jorge Gimeno, Mª Carmen Vidal, Marián Ruíz i Tomás Fandiño.