La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport continua apostant fort pel programa Pilota a l’Escola en aquest curs 2019-2020 a fi d’ampliar el nombre de centres educatius participants i promoure la pilota valenciana. La catorzena edició es troba en la recta final del període d’inscripcions i ja ha superat el nombre de centres de Primària participants respecte a l’any anterior. En Secundària també està prop de superar les dades del 2018-2019. En total, 600 centres, 75 d’ells a Castelló, i 22.000 xiquets i xiquetes.

Pilota a l’Escola és un programa que es fa als centres educatius sol·licitants, juntament amb la col·laboració de la Federació de Pilota Valenciana, per a fomentar i acostar l’esport autòcton a l’alumnat de Primària i Secundària mitjançant jornades teoricopràctiques i competicions escolars de raspall. Aquesta iniciativa pretén fomentar la pràctica esportiva i els hàbits de vida saludables entre els més joves.

millores del programa / En els últims anys, des de Conselleria, s’han dut a terme diverses millores per a potenciar aquest programa, com la incorporació de participació d’instituts, la dotació de més recursos per al portal web del programa i l’increment considerable del pressupost assignat, amb una inversió de 200.000 euros. S’està treballant per a ampliar el nombre de seus de les trobades i el nombre de les sessions als centres escolars, així com per a augmentar el nombre de fases de la competició de Secundària, si el nombre de centres participants segueix millorant.

En la passada edició de Pilota a l’Escola van participar més de 500 centres educatius del territori valencià en les diferents cites. A partir de la segona quinzena de novembre començaran les sessions i les trobades comarcals de convivència d’aquesta edició, que s’allargaran fins al mes de maig, quan també es faran les jornades de cloenda del programa.