La Fundación Trinidad Alfonso es volca amb el món de la pilota valenciana mitjançant la signatura de dos convenis amb la Federació de Pilota Valenciana. Un dels convenis va destinat a l’àrea de la tecnificació i l’altre s’inclourà dins del programa Pilota a l’Escola.

El trinquet de Pelayo fou l’escenari triat per a la posada en escena d’aquest nou acord per recolzar la pilota. Elena Tejedor, directora de la Fundación Trinidad Alfonso, i José Daniel Sanjuán, president de la Federació de Pilota, foren els representants de les dos entitats que signen l’acord.

La relació de la Fundación amb la pilota ja ve des del curs passat, quan el programa Pilota a l’Escola estava premiat amb el segon premi de la Convocatòria als guardons Empren Esport, en la categoria Desarrollo del Esfuerzo, promoción de Valores entre los más jóvenes que organitzava per tercer any consecutiu l’esmentada fundació. En aquest sentit, s’amplia la col·laboració entre les dues parts en este mateix programa.

El segon conveni signat per les dues entitats valencianes anirà destinat, com deiem, a l’àrea de tecnificació. A més de reforçar l’àmbit masculí, aquest conveni permetrà la creació d’una área femenina de la que formaran part 18 alumnes, que tindran al seu abast als millors entrenadors i en les millors instal·lacions.

LA FUNDACIÓN, AMB VILA-REAL / De fet, els alumnes de l’escola de tecnificació de Vila-real varen estar junt a les escoles de Moncada, Alcàsser, Llosa de Ranes, Piles, Xeraco, Pedreguer i Petrer. Més de 130 alumnes varen estar en aquesta presentació. A més a més, no van faltar jugadors com: Adrián Codina d’Algimia, Álex Olivas de Quart de les Valls, Álex i Diego d’Onda, Carlos Martin de Faura, Cristian d’Algimia, Luis d’Algimia, Miguel Mora d’Algimia, Óscar de Vila-real, Ricardo Mesado de Jérica i Sergio López de Benifairó.