Pelayo, el trinquet per excel·lència de València, serà l’escenari de les finals de la quinta edició de la Lliga Dos Caixa Popular de la modalitat d’escala i corda. Hui es jugaran dues emocionants partides: la primera, a les 16.30 hores, la final pel tercer lloc d’aquesta competició de joves promeses, en la qual s’enfrontaran l’equip de Petrer (David d’Algimia, Àlex de Vinalesa i Sáez de Petrer) i la formació de Massalfassar (Julio d’Alginet i Hilari de Beniparrell; aquest últim substituirà les baixes de Rafa i Guillem per lesió). Tot i ser la final de consolació, segur que es viu una bonica partida, ja que els seus protagonistes tenen un gran nivell que porten demostrant durant els últims mesos en les escoles de tecnificació.

A partir de les 18.00 hores serà el torn de la gran final d’aquesta V Lliga Dos Caixa Popular, en la qual s’enfrontaran l’equip de Vila-real (Martí I de Moncada, Àlex Olivas de Benifairó de les Valls i Efrén del Puig) i la formació d’Alcàsser (Jesús de Baronia, Javier de Montserrat i Adrià d’Alginet). Les dues formacions han arribat després de derrotar als dos equips que, a priori, eren els favorits per a disputar aquesta, després de veure el demostrat en la primera fase de la Lliga, en la qual tots dos van acabar primer i segon. Aquest aspecte evidència el gran nivell que tenen tots els equips; i que encara que el quart classificat perda totes les partides de la primera fase, és capaç de derrotar al primer classificat en semifinals, com es va veure la setmana passada.

Per tot això, s’espera que siga una final molt igualada i emocionant, que segur que fa gaudir als espectadors que es donen cita en el trinquet de Pelayo aquesta vesprada. L’equip de Vila-real va superar al gran favorit en semifinals, el conjunt de Pedreguer, per 60 a 45; i en la gran final opta a ser l’equip revel·lació.

Aquestes finals de la V Lliga Dos Caixa Popular es van presentar el passat dimarts a la Federació de Pilota Valenciana, amb la presència del responsable de Caixa Popular, Paco Alos; i el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Rafael Vidal, juntament amb els protagonistes partides pels títols.