Amb tan sols 7 anys, el castellonenc Adrián de Mateo, alumne del CEIP Juan García Ripollés, ha aconseguit el millor resultat en el context del Campionat Nacional de Càlcul per a estudiants, que ha tingut lloc a Mallorca. De Mateo va realitzar les 70 operacions en un temps de 3’09’’ amb el seu àbac, l’antiga calculadora i la seva agilitat mental.

Entre la resta de participants castellonencs van aconseguir trencar la barrera dels 5 minuts al fer 70 operacions, és a dir, van resoldre la seva prova amb temps entre 4’30’’ i 4’55’’ Albert Grigore, Eric Gavril, Óscar Eygasier, Iker Català i Pablo Ibáñez.

Els nervis i la tensió del moment els va condicionar més del previst, de manera que els resultats han estat magnífics amb possibilitat de millorar en el futur.

L’important campionat es va celebrar al Western Park de Calvià (Mallorca), on van gaudir de totes les atraccions aquàtiques en un dia estiuenc.

El 8è Campionat Nacional de Càlcul ha estat organitzat pel programa de desenvolupament mental Aloha Mental Arithmetic, un programa que entrena els superpoders de joves alumnes; la seva habilitat de càlcul, la seva memòria, la seva atenció i concentració i la seva capacitat analítica mitjançant el càlcul amb l’ús de l’àbac, matemàtiques divertides, jocs intel·ligents i reptes mentals.

el QUADRE D’HONOR

Dins de la rellevant participació castellonenca, el quadre d’honor va quedar prou complet. Es van alçar amb el títol de campions d’Espanya Adrián de Mateo (CEIP Juan García Ripollés), Albert E. Grigore (CEIP Santa Àgueda) y Maikel Amores (CEIP Cervantes).

Van finalitzar la proba com subcampions nacionals Sandra Espuig (CEIP Cervantes), Marcos de Mateo (CEIP Juan García Ripollés) i Eric Gavril (CEIP Santa Àgueda).

Com a tercers classificats destacaren Iker Català (Col·legi Ramiro Izquierdo), Oscar Eygasier (CEIP Santa Àgueda), Daniel Pesudo (Col·legi Agora Lledó International) i Gerard Monferrer (CRA Penyagolosa, Atzeneta).

Per la seva banda, David S. Iordache i Pablo Ibáñez ho van intentar, però els va faltar aquella mica de sort necessària per tal de finalitzar al podi, perquè la feina que han realitzat mereixia aquesta recompensa.