L a Casa de la Cultura d’Almassora va acollir dissabte passat una interessant jornada dirigida a professors i pares i mares de menors, organitzada per les AMPES de la localitat. Amb el lema Com dur la igualtat als aules, en el recinte es van donar cita especialistes que al llarg de tot el matí van tractar de traçar un diagnòstic sobre com és la situació actual en aquest camp i quins són les mesures a implementar per a fomentar la igualtat des de la infància.

La iniciativa va comptar amb la presència de representants de l’Ajuntament d’Almassora, que junt a la Confederació Gonzalo Anaya va col·laborar en la seua organització. Així, la regidora d’Igualtat, Susanna Nicolau, i la regidora d’Educació, María José Tormo, van ser les encarregades d’inaugurar la jornada i de donar la benvinguda als assistents.

Posteriorment va prendre la paraula Charo Altable, especialista en pedagogia i professora del Master d’Igualtat en la Universitat de València. L’experta va parlar de la responsabilitat de la comunitat educativa en el que a la igualtat en les relacions amoroses i sexuals es refereix. La doctora en Filosofia i Ciències Empare Zacarés, per la seua banda, va dialogar sobre l’aprenentatge de la igualtat i el projecte educatiu que els centres poden implementar en aquest sentit.

Agustín Zaragozà, professor d’Ètica i Filosofia en l’IES Sánchez Guarner de Silla, va titular la seua xarrada Un professor contra el patriarcat. A qui li importa la igualtat?. En ella, va desgranar la seua experiència com a docent i va donar les claus que, en la seua opinió, millor incideixen en la lluita contra el patriarcat.

Per a finalitzar les ponències va intervenir Paqui Méndez, presidenta de l’Associació per la Coeducació del País Valencià, que va parlar sobre la importància de la coeducació i d’implicar en ella a tota la comunitat educativa. Per a finalitzar va haver-hi un torn obert de paraula per al públic assistent.

educar des de la base

«Iniciatives com aquesta són necessàries per fomentar la igualtat des de la base. Educant als xiquets i les xiquetes evitarem que s’arriben a extrems com els quals tenim la desgràcia de veure», explica Carmina Font, presidenta de l’AMPA del col·legi Santa Quitèria i secretària de la coordinadora d’AMPES d’Almassora.

Segons Font, la jornada és «especialment interesant per a pares i mares de xiquets», ja que els dóna pautes a seguir perquè en el futur no incórreguen en comportaments masclistes. «Per desgràcia, veiem a molts joves que volen controlar a les seues parelles a través de Whatsapp, els demanen que els ensenyen el telèfon...», assenyala.