El sindicat ANPE ha posat en marxa una enquesta per a conéixer l’opinió del professorat sobre la situació de convivència escolar en els seus centres educatius. L’objectiu és, a partir de l’anàlisi de dades, poder traure unes conclusions que servisquen per a denunciar determinades situacions i buscar solucions adequades.

Així, fonts sindicals han destacat la seua aposta per la bona convivència i han reivindicat la tolerància zero davant la violència en els centres. Cal recordar que aquest sindicat compta amb un servei del Defensor del Professor, en honor de la bona convivència en els centres escolars.

I és que reivindiquen que el dret a ensenyar i el dret a aprendre es puga exercir en un clima de respecte i tolerància. Així, denuncien que la conflictivitat està present en els centres, i no solament a través de l’assetjament sinó també del ciberassetjament.

En aquest sentit, la Fiscalia General de l’Estat, la memòria anual del Ministeri Públic i els successius informes del Defensor del Professor es fan ressò d’aquesta situació.

Tots aquells docents que ho desitgen poden participar en la enquesta accedint a la pàgina web www.encuestasanpe.com, on han de seleccionar la seua comunitat autònoma.