Continua l’aposta de Facsa per la formació i la innovació constant. I és que l’empresa col·labora aquest curs amb la posada en marxa dels nous cicles formatius 4.0 que, des de la Conselleria d’Educació, s’han sumat a l’oferta educativa de la província de Castelló. La companyia del Grup Gimeno impulsa com a sòcia el nou grau en Xarxes i Estacions de Tractament d’Aigües, que s’imparteix des de l’inici del present curs en les instal·lacions de l’IES Politècnic de la capital de la Plana, un cicle 100% tècnic i de dos anys de duració que sorgeix de la necessitat d’alinear els requeriments reals de les empreses amb l’oferta educativa, a fi de promoure una formació més ajustada a les necessitats del mercat laboral i potenciar així l’ocupabilitat.

«La Formació Professional resulta clau per a superar els problemes estructurals del mercat laboral, sobretot en un sector que requereix d’una alta especialització tècnica», ha indicat sobre aquest tema Laura Gabín, responsable de formació de Facsa, qui ha destacat que «la cooperació de les empreses és fonamental en aquests casos per a alinear les necessitats del mercat amb els programes formatius que s’imparteixen». En aquest sentit, per a donar a conéixer a l’alumnat amb major detall el programa, Facsa ha acollit una jornada de portes obertes en la qual l’alumnat va poder conéixer de primera mà algunes de les principals infraestructures que gestiona l’empresa.

El director general, José Claramonte, ha indicat que «amb aquesta iniciativa, Facsa reafirma el seu compromís amb la formació i l’ocupabilitat, a més de promoure una major professionalització i especialització amb la finalitat d’oferir cada dia un millor servei a la ciutadania, mit-jançant perfils cada vegada més qualificats».