L’Ajuntament de Betxí ha celebrat la segona edició del projecte educatiu Mudem l’escola, en aquesta ocasió amb l’objectiu de rehabilitar i decorar la paret principal del recinte del col·legi Cervantes-Dualde.

La iniciativa pretén dissenyar diversos murals pictòrics en els edificis municipals per restaurar-los i embellir-los amb la participació dels alumnes. Després que l’any passat es pintaren motius de la romeria de Sant Antoni al col·legi infantil Pequelar, aquest any el mural es va centrar en personatges infantils fent accions i jocs habituals de l’escola, com per exemple jugant a hockei o preparant la biblioteca amb rodes, amb altres aspectes d’integració racial. Els més xicotets van participar activament en el disseny.

Des de el centre educatiu expliquen que el mural «representa diferents projectes i activitats que es porten a terme a l’escola, entre les que podem destacar el pla de convivència, el foment de l’esport, l’alimentació saludable o l’animació lectora».

L’alumnat d’Infantil va fer els dibuixos de l’entrada i els xiquets i xiquetes de Primària, els més menuts, van pintar les taques més grans de color. Els alumnes de l’últim cicle van afegir detalls donant volum als cabells, dissenyant la roba dels personatges i omplint els contes del bibliopati amb els títols dels seus llibres preferits o d’aquells que han treballat a classe.