Maestrat Viu ha presentat, a la biblioteca de Vinaròs, Conta’M, el festival de les històries contades de viva veu que es celebrarà a Atzeneta del Maestrat els dies 19, 20 i 21 de juliol. Al llarg de tres jornades, el poble s’omplirà de contes per a totes les edats i d’espectacles de narració oral per a públic familiar i adult, així com d’altres activitats paral·leles, com la Marató de Contes, la Marató d’Il·lustració i la Fireta del Conte.

El festival començarà amb una jornada matinera de formació dirigida a personal docent i a públic interessat en el món dels contes contats, escrits i il·lustrats. Així, Maestrat Viu i el Cefire de Castelló han preparat conjuntament una jornada de huit hores que començarà a les 10.30 i que comptarà amb tallers impartits per la narradora oral Almudena Francés i la dissenyadora gràfica i il·lustradora Verònica Fabregat.

I per la tarda, davant de l’ermita de Sant Roc, tindrà lloc el primer espectacle de la mà dels narradors orals convidats Almudena Francés, Felip Kervarec i Guti. Després de sopar, a la plaça de la Mare de Déu de Loreto, Almudena Francés oferirà una sessió de contes per a públic adult titulada Les tres morts de Batiste.

Serà al dia següent quan s’inaugure la Fireta del Conte, que estarà situada al carrer de la Puríssima i en la qual participaran editorials i llibreries que oferiran als visitants una porta oberta per a gaudir dels àlbums il·lustrats, dels reculls de relats i de rondalles per a tots els gustos.