El curs 2019-2020 tindrà el nombre més alt d’alumnat amb beca menjador fins ara, amb una previsió de 139.000 beneficiaris, al voltant de 5.000 més que l’any passat. Aquest increment respon al fet que Educació ha rebaixat fins als set punts el tall per a accedir a aquestes ajudes. Per a les comarques de Castelló, la previsió inicial és que es superen els 14.800 estudiants.

La rebaixa en un punt del tall en el barem que s’aplica per a obtindre la beca menjador (que computa tant la renda disponible per capita de la unitat familiar de l’alumne, com les seues circumstàncies sociofamiliars) és la quarta que introdueix de manera consecutiva el Govern del Botànic.

L’augment del pressupost en 890.000 euros respecte a l’any passat situa la inversió en beques menjador d’aquest curs en 72,7 milions d’euros, lo que suposa 26,1 milions d’euros més des que governa el Botànic. Aquestes xifres es tradueixen en un augment de 51.500 becaris més. Altra de les millores aplicades aquest nou curs és l’augment en mig euro al dia, de 2 a 2,50, de l’import de l’ajuda individual a escolars amb una nota de 12 punts.

L’alumnat beneficiari que en el procés de baremació ha aconseguit la nota màxima de 20 punts rep el 100% de l’ajuda, que és de 4,25 euros diaris, és a dir, l’import total del menú escolar. Cal recordar que el curs passat més d’un terç dels beneficiaris van rebre l’ajuda íntegra.