Ensenyar des de la primera infància a reciclar i a cuidar de l’entorn d’una manera creativa, divertida i dinàmica, aprofitant al màxim la potencialitat que ofereixen les últimes tecnologies, són algunes de les premisses de l’innovador projecte educatiu de Fobesa i Fovasa.

Les empreses que conformen la divisió mediambiental de Grup Gimeno han représ La vida de las cosas, una iniciativa que centra la seua activitat en la sensibilització ambiental i que està dirigida a escolars d’educació Primària de la província.

El projecte consta de cinc unitats didàctiques dedicades al cicle de vida dels productes, el canvi climàtic, els residus i la seua gestió, el consum responsable i les bones pràctiques ambientals. A través de sis divertits personatges animats (Aluminito, el señor Tapón, Vidriela, Nicolata, Ana Manzana i Caracartón), una aplicació i material didàctic d’última generació, s’ensenyarà pròximament als més xicotets de la província a voler i cuidar el seu entorn mitjançant una sèrie de senzilles pràctiques que poden aplicar en el seu dia a dia.

«Aquest innovador projecte educatiu, que va començar la seua marxa el mes d’abril passat, ja ha rebut la visita de més d’un miler d’escolars», destaca el director general de Fobesa i Fovasa, Juan Pablo Mateo. El responsable indica que «la nostra intenció és que, al llarg del present curs escolar, alumnes de tota la Comunitat Valenciana aprenguen a través d’aquest programa a cuidar del seu entorn mentre es diverteixen i que també facen partícips d’aqueixa conscienciació als seus familiars i al seu entorn més immediat».

VISITES ALS CENTRES

Durant les visites als centres, cada una de les aules es transforma per a, a través de la projecció de divertits audiovisuals, jocs interactius i la realització de tallers manuals, donar a conéixer com reciclar correctament.

Després de les sessions, cada classe rep un gran mural on l’alumnat pot representar durant el curs les bones pràctiques relacionades amb el reciclatge que es van adquirint dins de l’aula. Tots els continguts estan disponibles en castellà i en valencià i han sigut elaborats i adaptats a la formació curricular de Primària per pedagogs i experts del mediambient. A més, els materials que s’utilitzen durant les aquestes reciclasses --des dels uniformes dels monitors a bona part dels suports didàctics-- han sigut elaborats amb materials totalment reciclats.

El projecte recorrerà, a partir d’aquesta tardor, diversos col·legis de la província de Castelló, segons han avançat els responsables, amb la finalitat de promoure el respecte del nostre entorn i del planeta.