Onze grups de joves van iniciar el passat cap de setmana, en l’alberg Argentina a Benicàssim, el programa Teatre de la Joventut 2020, organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i Projecte Inestable/Teatre de la Joventut. Es tracta d’unes jornades en les que es realitzen tallers, assajos intensius i una vetlada en la qual els joves representen una actuació col·lectiva i en la que cada grup treballa la seua proposta i reflexiona amb la resta de participants.

La iniciativa de caps de setmana es desenvolupa en la Xarxa Valenciana d’Albergs Juvenils amb l’objectiu de millorar les creacions abans de la trobada però, sobretot, per a aprofundir en la convivència entre joves que senten passió pel teatre, formant-se en arts escèniques amb professionals i compartint processos creatius.

A les jornades organitzades, les seguirà la séptima Trobada de Teatre Jove, que tindrà lloc del 30 de març al 3 d’abril a Castelló; una cita que també comptarà amb una jornada de formació Cefire per al professorat. Durant la cita, grups de joves representaran les seues obres i es formaran en tallers amb professionals de les arts escèniques i la pedagogia.

Cal destacar que la potenciació del Teatre de la Joventut per part de l’IVAJ s’estén a la gira M’importa. Educació en Valors, d’Escena Erasmus de la Universitat de València, en municipis de la Comunitat, i a iniciatives pilot de teatre en l’àmbit rural i en centres de menors.