L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, ha informat de l’engegada d’una nova iniciativa, l’Aula de Sostenibilitat, que va dirigida a formar als xiquets i xiquetes de la localitat en hàbits i bones pràctiques ambientals que col·laboren en el desenvolupament sostenible del municipi.

L’Aula de Sostenibilitat s’ofereix com una alternativa extraescolar voluntària i gratuïta en els dos centres d’educació Infantil i Primària del municipi. En primer lloc, s’ha engegat ja en el Col·legi Santa Àgueda i en pocs dies funcionarà també en el CEIP El Palmerar. Les sessions tenen una durada màxima de mitja hora didàctica, combinada amb exercicis i treballs en grup i pràctics.

Com a material de treball s’utilitzaran les tablets escolars, on tindran tota la informació pràctica. A més, com explica la docent de la iniciativa, sempre es treballa en grup i els exercicis podran ser des d’anàlisis de vídeos relacionats amb les temàtiques, jocs de trivial amb preguntes afins, la construcció de productes ecodissenyats per ells mateixos, fins a la maquetació del seu propi anunci de TV en el bloc relacionat amb el consumisme i les seues causes.

Els alumnes que participaran seran de 3r, 4t i 5é de Primària. Les classes tindran una temporalitat d’un dia a la setmana i es perllongaran durant tot el curs, compaginant-les amb excursions. El temari s’estén en tres blocs dedicats al Canvi Climàtic i Desenvolupament Sostenible i a la Protecció i preservació dels ecosistemes.