Les bates blanques han tornat a envair el pati del col·legi Censal de Castelló, on els més petits han demostrat que la vàlua i la dedicació estan per damunt de qualsevol gènere. I així ho han fet saber en la que ha sigut la segona jornada amb motiu del Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

Les mares dels alumnes es van acostar fins al col·legi per a convertir-se per un dia en docents i ensenyar als escolars participants, mitjançant experiments i sessions pràctiques, matèries com física, neurociència, mind-fulness, biologia i història de l’art. Una jornada que aquest any ha reunit a més d’un centenar d’escolars que, organitzats en grups segons la seua edat, han participat en els diferents tallers i han visitat l’exposició científica ubicada al pati del col·le.

Així, Raquel Martínez i Pilar Domingo van ensenyar als petits nocions sobre física mitjançant la construcció d’un cotxe propulsat per aire utilitzant un globus, mentre que Raquel González i Mercedes Sánchez van tractar en la seua sessió de neurociència com treballa el cervell. Els xiquets també van repassar com millorar la seua atenció, de la mà de Yolanda López i Vanesa Ávila, i van endinsar-se en la biologia amb Carolina Villanueva i Irene Fernández, amb les qui van aprendre la importància de l’oli i les formes per a reduir el seu efecte contaminant. I també va haver espai per a l’art, doncs els participants es van convertir en investigadors, detectant diferències i similituds entre xiquets actuals i els de fa més de 500 anys.

La jornada va culminar amb el lliurament de diplomes a tots els participants i amb un aplaudiment a totes les mares científiques que van deixar clar la passió que senten per la seua professió i que amb ganes, il·lusió i obstinació tot és possible. Perquè la ciència també és cosa de dones. I així ho ha demostrat la comunitat educativa del Censal.