Les ajudes al bo infantil arriben aquest curs a un total de 3.328 alumnes de la província de Castelló. Així, més del 95% de famílies amb fills de 0 a 3 anys (tant en escoletes infantils de titularitat privada com de les escoletes municipals) que ho han sol·licitat s’han beneficiat de l’ajuda per a aquest curs.

La Conselleria d’Educació destina 55,5 milions d’euros en ajudes econòmiques per al bo infantil, la qual cosa suposa un increment del 20,6% del pressupost respecte al curs passat. En total s’han concedit ja 37.101 ajudes, més d’un 5% per damunt del curs 2016-2017, malgrat la caiguda de la natalitat. La xifra de beneficiaris augmentarà en les pròximes setmanes, ja que la majoria dels exclosos no ho han estat per motius de renda, sinó per haver presentat documentació incompleta. Si aquestes famílies completen la documentació requerida que els falta també rebran l’ajuda, segons expliquen des de Conselleria.

Cal recordar que l’alumnat corresponent al tram 2-3 anys de les escoletes municipals disposa d’aules gratuïtes des del curs 2018-2019, igual que les escoletes de la GVA en el tram 0-3 i les aules de 2 anys establides en centres educatius d’Infantil i Primària. Aquest esforç per avançar l’escolarització als dos anys es tradueix en una inversió de vora 22,6 milions d’euros destinats a les famílies que porten els seus fills a les aules de 2 anys de les escoletes municipals.

L’augment del pressupost en un 20,6% respecte al curs passat permet incrementar els mínims i els màxims de les ajudes en el tram corresponent als 2-3 anys en els centres privats, i les famílies que reben l’ajuda màxima de 200 euros en el tram 0-1 any en les escoletes infantils tant privades com municipals.

Paral·lelament, s’ha doblat el llindar de renda per capita mínim perquè les famílies tinguen dret a rebre l’ajuda màxima de 180 euros al mes en el tram de 0 a 1 anys. Si el curs passat van percebre l’ajuda màxima les famílies fins a uns ingressos de 2.000 euros anuals per membre de la unitat familiar, en aquest curs entren en aquest grup tots els beneficiaris amb un nivell de renda per capita per davall dels 4.000 euros anuals.

LA DISTRIBUCIÓ

La distribució de les ajudes es realitza segons la renda familiar, que és el criteri principal per a la concessió del bo infantil amb l’objectiu que les famílies que més ho necessiten puguen escolaritzar els seus fills. L’import de l’ajuda que corresponga a cada família s’ha determinat en aquesta convocatòria en funció de la renda per capita dels membres de la unitat familiar corresponent a la declaració de l’IRPF de l’exercici 2017.