La orientadora del servei psicopedagògic escolar del CEIP Marqués de Benicarló, Ana Mª Blanes, i els mestres especialistes d’Audició i Llenguatge Ana Chavarrías i Iván Miralles estan duent a terme una sèrie d’activitats informatives i formatives tant de cara als pares com per als alumnes.

En relació als xiquets, l’orientadora va realitzar xarrades als alumnes de 5è i 6è de Primària sobre tècniques d’estudi. En primer lloc els va passar un qüestionari d’autovaloració per a que cadascú analitzara si sap estudiar, què fa bé i què fa mal o no fa. Desprès, els va explicar què han de fer per a millorar els seus hàbits d’estudi, la seva concentració i el seu rendiment; i quines són les estratègies per a millorar la memorització i la comprensió.

Els logopedes del centre també van fer una xarrada-presentació per als pares i mares dels més menuts, d’Infantil 3 anys, sobre la estimulació del llenguatge oral i quines pautes han de seguir per a ajudar a desenvolupar el llenguatge oral dels seus fills. Al final es va repartir un full resum als quasi 30 assistents. El cicle de xarrades continuarà en el centre. H

L’alcaldessa i regidora d’Educació de Borriana, Maria Josep Safont, va rebre al saló de plens de l’Ajuntament als nou estudiants dels diferents centres educatius de la ciutat reconeguts per la Conselleria com els millors expedients acadèmics de cadascuna de les etapes educatives.

Safont va animar als joves a seguir esforçant-se en la seua carrera acadèmica i així «seguir sent un orgull per a Borriana, i que d’ací a uns anys, us puga tornar a felicitar a tots i totes».

Així, Sofía Pérez Sotomayor, Oriol Tudela Musoles, Sofía Almarcha Saura, Mario Benges Sánchez, Alejandra Maximino García, Aitana Piñón Gómez i Pablo Castelló García, de l’etapa de Primària; Jordi Hortelano Busto, en Secundària; i Fabio Badenes Tejedo, en Batxillerat, van rebre un obsequi de l’alcaldessa. H