L’Ajuntament de Castelló va estar present en el 10é aniversari del desenvolupament dels cursos de llengua, cultura i civilització romaneses (LCCR), celebrat en AMICS. El regidor de Benestar Social, Jose Luis López, no va voler perdre’s la cita i va participar en una jornada on la música tradicional romanesa va ser la protagonista.

En l’esdeveniment també va estar el cònsol de Romania a Castelló, Dragos Viorel Tigau; el director de l’IES Peñagolosa, José Pascual Martí García; la directora del CEIP Gregal, Laura Gómez Sanchis, i Gisela Morales Navarro, de la Inspecció d’Educació de Castelló. Durant tota la vesprada, xiquetes i xiquets romanesos es van posar el vestit tradicional del seu país i van interpretar algunes peces musicals populars. Així mateix, també va haver-hi una degustació de productes típics de Romania.

En aquest curs escolar 2016-2017 s’ha realitzat en 23 centres educatius amb un total de 421 alumnes (Infantil, Primària i Secundària). El projecte té com a objectiu principal l’ensenyament opcional del curs de llengua, cultura i civilització romaneses a estudiants matriculats a l’educació a Espanya.

López també va voler incidir en l’aposta de l’Ajuntament per la integració centrada en el multiculturalisme. «Per a nosaltres significa la primera expressió del pluralisme cultural i el postulat bàsic és la no discriminació per raons d’ètnia o cultura», va explicar l’edil.