La ciutat de Castelló calfa motors per a acollir una nova edició de Castelló Educa, el congrés d’innovació educativa que aterrarà des de dijous fins al dissabte a l’Auditori i Palau de Congressos de la capital de la Plana. L’acte va ser presentat per Enric Porcar, regidor responsable de l’àrea; Sergio Mestre, director del Cefire Territorial; Laura Gómez, directora del CEIP Gregal; Ximo Montañés, director del Cefire Artístico-expressiu; Maria Nebot, representant d’Escola Valenciana i de la Fundació Soler i Godes; així com Francesc Mezquita, director de l’IES Matilde Salvador.

Es tracta d’una cita que ha anat evolucionant a partir del concepte de la ciutat educadora i la premissa de la innovació educativa com a ferramenta potenciadora. Aquest any, el congrés estarà dividit en tres dies en què s’oferiran activitats, tallers, xerrades i trobades d’entitats on podran participar tant els docents com la ciutadania.

«Aquesta edició estarà marcada per novetats com l’adhesió de dos itineraris més, una ruta botànica pel parc Ribalta i la visita guiada al cementiri, a més dels que ja s’oferien i la seua realització en horari nocturn», van avançar des de l’organització. El congrés començarà aquest dijous amb un gran concert per part del Cor Infantil Municipal a la plaça Hort dels Corders i continuarà amb itineraris que recorreran el Museu Etnològic, les muralles del Castelló medieval i incloirà una passejada per a recordar l’època modernista.

Les altres dos jornades tindran lloc a l’Auditori i el dissabte hi ha programada una novetat de projectes a escena on els alumnes de Primària i Secundària pujaran a l’escenari per mostrar xicotetes peces musicals i teatrals, a més de la projecció de pel·lícules. I aquest també serà el dia dels docents, doncs aquestos seran protagonistes de la II Mostra d’Experiències Educatives que servirà per a compartir les experiències viscudes en les aules entre els altres professors i la ciutadania. També hi haurà activitats programades relacionades amb el Cefire Artístic-expressiu, amb una mostra d’espectacles escènics que els alumnes desenvoluparan seguint un fil conductor i que estarà dividit en dos blocs.

Cal recordar que per a poder participar en el congrés caldrà inscriure’s en la pàgina web de l’Ajuntament de Castelló en la secció Educació (dintre de Castelló Educa si es forma part de la societat civil) i en la pàgina web del Cefire totes aquelles persones del sector educatiu. El director del Cefire Territorial ha destacar que aquest esdeveniment «és tot un referent de l’educació en el nostre entorn perquè és una iniciativa oberta en què participa tota la ciutadania en un espai obert per a tots els públics».