Amb l’objectiu de fer de Castelló una província lliure d’assetjament escolar, els joves van cridar tots junts no al bullying en la plaça de les Aules de la capital de la Plana, en una iniciativa engegada per la Diputació.

Centenars d’alumnes de 12 a 18 anys es van donar cita en el cèntric emplaçament a la calor de la campanya Nada será igual, que pretén no solament conscienciar als joves que no s’ha d’abusar d’un company, sinó que cerca també que denuncien una conducta d’aquest tipus si són testimonis de la mateixa. Un objectiu que ha mobilitzat a institucions, col·legis i associacions de pares i mares, tots junts per a frenar un fenomen que, segons els últims estudis, comença en les aules ja a partir dels set anys.

Perquè als joves reunits en Les Aules els arribarà millor el missatge, van arribar dos influencers, el youtuber Álex Stone i el raper Arkano, per a dir-los, en el seu propi llenguatge, que el maltractament físic i psicològic no és acceptable.

«Volíem donar veu als protagonistes i conscienciar-los de la importància d’adoptar la tolerància zero davant qualsevol manifestació de violència en les aules», va assenyalar el president de la Diputació Provincial, Javier Moliner.

L’esdeveniment anava especialment dirigit a aquells xiquets que són víctimes de bullying i que no s’atreveixen a denunciar-ho, un dels «principals problemes a revertir», segons indiquen en la Fundación Ayuda a Niños y Adolescentes en Riesgo (ANAR).