El CEIP Blasco Ibáñez de Castelló ha organitzat a través dels seus alumnes de sisè, i al costat del departament d’Educació Física i la col·laboració de l’AMPA, la I Carrera Solidària en benefici de l’Associació MEF2C, per a obtenir fons per a la recerca i futur tractament del Síndrome de Microdeleció 5q14.3-MEF2C.

Es tracta d’una malaltia rara que afecta a Celia, una xiqueta castellonenca que representa un dels dos casos existents actualment a Espanya. La carrera es celebrarà el dia 23 de desembre des de les 10.15 a les 11.00 hores, amb diferents eixides per cada edat. Així, donaran començament amb els alumnes de dos anys, passant per tots els cursos per a acabar corrent professors i professores del centre, al costat dels pares, mares o familiars que vulguen també sumar-se a la carrera.

La inscripció serà simbòlica, comprant el dorsal per un euro per corredor per a així poder participar, encara que també s’admetrà una aportació major si així es desitja. En el full d’inscripció que es lliurarà als alumnes del centre hi haurà un apartat perquè els familiars puguen participar, així com el número de compte de l’associació per si algú vol aportar un donatiu.

Tots els diners recaptats en la carrera seran lliurats a l’Associació MEF2C (www.asociacionmef2c.com) perquè continue amb la seua lluita i puga ajudar a Celia amb la seua malaltia.