Durant el passat dia 16 d’abril, el CEIP Estepar de Castelló va celebrar la tercera edició del Dia de la Música. Es tracta d’una jornada especial per als i les alumnes i per als professors on totes les activitats que es realitzen estan relacionades amb aquest llenguatge artístic universal.

«Amb aquest tipus d’activitats al centre busquem la integració dels llenguatges artístics en la vida dels més menuts, oferint-los experiències lúdiques que afavoreixen la inclusió de tot l’alumnat, i ajudem els menuts a aconseguir expressar-se de manera artística i lliure», expliquen des de la direcció del centre educatiu de la capital de la Plana.

D’aquesta manera, l’alumnat va gaudir de tallers i audicions a càrrec de músics, lutiers, alumnes, exalumnes i mestres del centre, tots ells baix la coordinació de la mestra de música Lledó Bonillo Godes.

molta participació

Aquest any, a més, van poder comptar amb la col·laboració desinteressada de l’exalumna Patri Tomàs (guitarra i veu); Els Lutiers Angel Tejedor (Bandido guitars) i Salvador Soriano (Greyhound guitars) il·lustrant la construcció de guitarres; i els músics Fernando Martínez i Rubén Ramos (Gherkins), Méter Mano Rara i Manu Guerrero exposant el que és i com funciona un grup musical pop/rock.

El CEIP Estepar també va comptar amb la presència de la Banda Municipal de Castelló, que visita els centres participants a la campanya l’Escola Canta. Aquesta iniciativa serveix, entre altres coses, per a mostrar què es una banda de música. Després, van oferir un concert didàctic per a tots els escolars.

Tots ells van fer possible que la música no parara de sonar en tota la jornada lectiva. Amb l’alta participació i la il·lusió que van posar tant xiquets i xiquetes com a professors, és segur que el col·legi celebrarà una quarta edició d’aquest Dia de la Música.