El CEIP Manel Garcia Grau, de Castelló, va celebrar recentment la festa de comiat de la seu mestra d’Audició i Llenguatge, Mª Carmen Bel Pallarés.

La situació d’emergència sanitària en què ens trobem no fa frenar la il·lusió de tota la comunitat educativa per acomiadar-la amb un fort aplaudiment al pati, sorpreses, visita de familiars, abraçades amb la mirada i paraules emotives d'agraïment.

A les 9.00 hores, l'alumnat del seu grup de 1r de Primària va entrar a l'escola, amb una rosa cadascú, i un regal de les famílies.

A l'hora del pati, tot l'alumnat del centre (Infantil i Primària, mestres, personal no docent, el seu marit i els seus fills), en total més de 500 persones, es van col·locar a les pistes poliesportives, respectant la distància i les mesures de seguretat.

Mª Carmen estava reunida amb el director del centre i, quan va eixir al pati, va rebre un fort, llarg i emotiu aplaudiment, acompanyat de música.

El director va llegir unes paraules de comiat en nom de tota la comunitat educativa. Mª Carmen va quedar bocabadada i emocionada, i va dirigir unes paraules a tots els assistents.

UNA VIDA PROFESSIONAL INTENSA

Posteriorment, un nombre reduït de companys i companyes la van acompanyar per gaudir de l'última sorpresa: un vídeo on diferents mestres de les escoles en les quals ha treballat durant aquestos anys, li dedicaven unes paraules d'afecte i estima per acompanyar-la en aquest dia tan especial.

Va ser un dia molt emotiu, ja que es tracta de la primera jubilació d'una mestra del col·legi Manel Garcia Grau de Castelló.

CARTA DES DEL COR

Tota la comunitat educativa li va dedicar, a més, una emotiva carta:

“ 2 de febrer, una data que sempre quedarà per al record, ja que celebrem la 1a jubilació d'una mestra de l'escola Manel Garcia Grau. Tot i que més endavant, quan tot açò passe, ja ho celebrarem amb una merescuda festa, hui hem volgut preparar-te esta sorpresa acompanyada dels xiquets i les xiquetes, dels teus compis i la teua família.

L'aplaudiment ha estat una mostra d'agraïment i estima que tota l'escola sentim per tú. Desitgem que l'hages guardat a la teua retina i t'acompanye sempre en el teu cor.

Fa 35 anys començaves la teua aventura com a mestra d’escola i fins avui, has tingut la sort de passar per diferents pobles com L’Alcora, Les Useres, Benicàssim, Benassal, Vall d’Alba, Vinaròs, Rossell...cada vegada més formada, amb noves experiències i aprenentatges.

L'any 2014 deixes Vinaròs i vens a la nostra escola com a mestra d'audició i llenguatge. Et demane que tanques els ulls un moment i recordes als teus protagonistes: els xiquets i xiquetes que has acompanyat en el seu procés de desenvolupament de la parla i del llenguatge. Quina sort han tingut! Segur que tot ells també et recordaran. I després de 7 anys ací a l’escola, qui t'anava a dir que el curs que et jubilaries acabaries compartint una tutoria de 1r de primària en Loles. Quin tàndem tan especial, enèrgic i humà heu creat!

Segur que no és casualitat. Segur que l'alumnat de 1r i tú teniu moltes coses en comú, moltes emocions compartides: L'alumnat de 1r arriba a l'edifici de primària amb moltes expectatives de canvi, ganes de viure noves experiències, canvi d'espais, canvi de rutines, noves relacions. I tú, a partir de hui comences també la teua nova etapa: canvi de rutines, temps per gaudir de la teua família, temps per viatjar, per descansar, per anar al teatre, per passejar amb Eduardo, per donar voltes pel centre de la ciutat a qualsevol hora del matí.

Nosaltres continuarem ací, fent escola, vivint experiències i aprenent cada dia. Ja saps que ací, al Manel, tens una gran família. Tens les portes obertes sempre que vulgues i ens necessites.

Per acabar, volíem donar-te les gràcies: Gràcies per haver-te dedicat tants anys a l'escola pública. Gràcies per tot el que hem aprés de tú. Gràcies per ser tan propera, tan enèrgica i resolutiva! Gràcies per tindre un bon cor i ajudar-nos quan ho hem necessitat.

Gràcies per ser qui eres"