Els alumnes de primer curs de Primària del CEIP Marqués de Benicarló participen en el programa de foment del consum de fruites i/o hortalisses a les escoles d’aquest curs 2016-2017. Es tracta d’un programa que promou la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, que es va oferir a les escoles de cara al tercer trimestre escolar.

Aquest programa busca millorar els hàbits de consum dels menors envers productes més saludables i, al mateix temps, conscienciar-los de la importància de consumir productes locals i/o produïts mitjançant fórmules que siguen sostenibles i respectuoses amb el medi ambient .

Per això, a més de repartir fruita setmanalment que els alumnes consumeixen a l’escola, també es fan tot un seguit d’activitats com jornades o xerrades informatives, lliurament de material educatiu, visites guiades a explotacions agràries o centres de manipulació i condicionament de fruites i verdures ...

L’objectiu del centre és «educar en el consum saludable als consumidors del futur», remarquen des de la direcció del Marqués de Benicarló.

planetari mòbil

Una altra activitat que van dur a terme durant la primera setmana de juny tots els xiquets i xiquetes del Marqués va ser la de estudiar i gaudir de les estrelles i les estacions de la galàxia, gràcies a un Planetari mòbil, a imatge del que n’hi ha al Grau de Castelló, que es va instal·lar a la sala d’usos múltiples del centre.

«Donem les gràcies a Educaixa pel préstec d’aquest interessant i motivador recurs educatiu», explica la direcció. De ben segur que l’any que ve, el Planetari tornarà al centre.