El CEIP Tombatossals de Castelló va celebrar el 10è aniversari de l’escola amb una gran festa, en la que no van faltar la música, el menjar i la massiva participació dels alumnes i l’AMPA del centre. I per a difondre el ball dels valencians, la muixeranga, la Conlloga-Muixeranga de Castelló va dur a terme un taller dirigit als més menuts.

L’agrupació du a terme al llarg de l’any tot un seguit d’activitats que persegueixen donar a conéixer esta part de la cultura valenciana --declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO-- al públic: assajos, actuacions, assajos gastronòmics, tallers, etc, que siguen el més didàctics i lúdics possibles.

«Per a nosaltres va ser molt especial, i la invitació la vam acceptar de seguida, ja que va ser en el Tombatossals el lloc on la Conlloga va donar els seus primers passos, amb una dotzena de persones entusiastes», van declarar des de la Conlloga-Muixeranga.

El taller, dirigit sobretot a xiquets i xiquetes, però també a persones adultes, va consistir en una breu explicació i la realització d’exercicis senzills de pujades per part dels neòfits, a més d’una xicoteta exhibició per part dels membres de la Conlloga presents.