El pròxim dia 20, la capital de la Plana viurà la primera edició d’un esdeveniment destinat a tota la família i que té com a objectiu gaudir de la part lúdica de l’esport. Es tracta del Urbanthlon, una carrera de proves de sis quilòmetres de distància per la ciutat en la que els participants deuran passar per 20 proves de diversa índole, i que tindrà també un recorregut reservat per als més xicotets, el Urbanthlon Kids, que es desenvoluparà en l’antic recinte firal, a l’entrada de Castelló.

D’aquesta manera, els xiquets podran participar, a partir de les 10.00 hores, en una rèplica de la proba popular per als adults. Aquesta carrera constarà d’un quilòmetre aproximadament i tindrà quatre proves a superar. Els menors a partir de 14 anys podran participar també en la competició dels majors, sempre que estiga la corresponent autorització paterna signada.

Urbanthlon transcorrerà per tota la zona centre de la ciutat passant per alguns dels carrers més emblemàtics, així com per algunes de les places més conegudes. Recorrerà el carrer Alloza, la plaça María Agustina, la plaça Santa Clara i, fins i tot, es realitzarà una prova en la mateixa plaça de l’Ajuntament. L’eixida i l’arribada de la carrera popular serà l’antic recinte firal. La proba dels menors es desenvoluparà integrament en aquest recinte.

En finalitzar les proves es lliuraran diferents premis als millors de cada categoria.

SOLIDARITAT

A més aquesta carrera té un marcat caràcter solidari, ja que s’arreplegaran fons per a ajudar en la recerca de la síndrome MEF2C, una malaltia rara que provoca greus discapacitats i per a la qual no existeix tractament. Així, amb cada inscripció a la carrera es destinaran dos euros per a contribuir a cercar una cura per a aquesta afecció.

La prova l’organitza Urbansport i l’Ajuntament de Castelló, a través del Patronat d’Esports. El període d’inscripció està obert fins al pròxim dia 15 i es realitza a través de la pàgina web de 42 y pico (‘www.42ypico.es’).

El cost d’inscripció per a un xiquet és de 5,50 euros i de 27,50 euros per als adults, encara que en cas d’anar acompanyats d’un menor, la participació d’aquest és gratuïta. Els socis de Urbansport tenen un descompte. H