Més de dos mil escolars van assistir durant dos jornades -dimecres 29 i dijous 30 de novembre- a l’espectacle Clarinetarium, que ha organitzat l’Institut Valencià de Cultura (IVC) a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Aquesta activitat s’emmarca dins del cicle de Didàctica i té el patrocini de l’Obra Social La Caixa.

L’espectacle, creat i interpretat pel grup Ensemble Una Cosa Rara i produït per l’Obra Social La Caixa, proposa un viatge apassionant a través de la història de la música i descobreix de forma lúdica i científica tots els secrets del clarinet, per mitjà d’un concert dinàmic. Una dotzena de clarinets diferents, unes quantes anècdotes i un viatge per a recórrer els més de quatre-cents anys d’història de l’instrument. Tubs de plàstic, tisores, canyes i tot tipus d’utensilis per a descobrir com és i com funciona un clarinet.

El coordinador territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que «aquest concert té com a objectiu acostar les arts al públic infantil i juvenil i educar-los en valors. Els més joves descobriran la sonoritat i els secrets d’aquest instrument d’una forma didàctica i divertida».