Un de cada tres instituts de la província de Castelló ha demanat tallers de reforç escolar per als seus alumnes amb algun suspens, una xifra que a nivell autonòmic ronda el 50% amb una o més assignatures pendents de revàlida, com va avançar Mediterráneo. I és que el curs està a punt d’acabar i els exàmens de recuperació començen en pocs dies.

En total, els centres en els quals s’oferirà classes de repàs són 21 IES --dels 60 públics i concertats de la província-- que estan repartits en 14 municipis, des de Castelló a Vila-real, Alcalà, Almassora, Benassal, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Jèrica, Nules, Onda, la Vall i Vinaròs. En tots ells, i tal com manifesten des de la Conselleria d’Educació, es podran «reforçar tant els àmbits sociolingüístics com els cientificotècnics, amb matèries instrumentals com Matemàtiques i Llengua al capdavant».

DARRERA OPORTUNITAT

Per a molts, es tracta de la seua darrera oportunitat --en el cas que tinguen algun suspens-- de traure avant el curs, en una iniciativa que Educació preveu reeditar el curs vinent en aquests i a altres centres de Secundària. En cada centre, la ràtio d’alumnes que participa està entre els 8 i els 15, de la màxima de 30 estudiants per aula durant el curs acadèmic, amb dues hores diàries de reforç un màxim de dos dies a la setmana. Cal destacar que el programa de repàs es fa a la carta segons les demandes de cada centre, amb especial incidència, des de maig i fins a finals d’aquest mes de juny, en qüestions de l’àmbit emocional o de les habilitats socials, que afecten en molts dels casos als resultats acadèmics dels alumnes i al rendiment dels escolars.

L’OBJECTIU DEL PLAN

L’objectiu d’aquesta iniciativa és reduir les taxes de fracàs escolar que, en la Comunitat Valenciana, ronden el 27%, segons les xifres d’estudiants que no acaben l’ESO als 16 anys. I aquesta és una campanya que costarà 1,51 milions d’euros a la Conselleria d’Educació de la Generalitat, un fons que anirà destinat a pagar les hores vespertines que fan de més els professors dels 218 instituts de la Comunitat (77 a Alacant i 120 a València, a més dels 21 a Castelló), en un programa que està codirigit amb el Ministeri d’Educació, aquest curs i el que ve, de moment.