És sabut que els nostres ulls són les finestres que ens obrin al món i amb ells explorem i coneixem tot el que ens envolta. El castellonenc Saúl Tejerina ho té clar i per això ha editat recentment el llibre Mira bien, una adaptació de Un arte de ver, d’Aldous Huxley, amb el qual pretén ajudar a millorar la vista tant de xicotets com d’adults. A través del mètode científic Bates, Tejerina proposa una sèrie d’exercicis diaris per a ajudar a millorar la visió. «Els meus fills utilitzaven ulleres i aquests exercicis els van ajudar molt. Anime a tots aquells que ho vulguen intentar ho facen sense posar-se límits i que practiquen», recalca l’autor.

La idea d’aquesta adaptació va sorgir, tal com conta el seu propi autor, per una experiència personal: «Abans portava ulleres i per la meua manera de vida vaig decidir que havia d’intentar canviar-lo. Vaig començar a fer els exercicis i vaig decidir escriure el llibre com a agraïment».

PANTALLES I ESTRÉS

L’ús continuat de telèfons mòbils, ordinadors i tauletes limita la nostra visió. «Els telèfons augmenten la miopia i en diversos col·legis de València els estan prohibint», destaca Tejerina. D’altra banda, també aborda el tema de l’estrés diari com a causa d’una vista deficient: «Si en el nostre dia a dia estem en contínua tensió, aquest fet es traslladarà a la nostra visió». L’autor insisteix que «per molts exercicis que fem, si no portem una vida calmada i que ens satisfaça, no servirà de res». I tú, t’animes a reeducar la vista per a veure més enllà?