Amb el lema 125 anys amb tu, el col·legi Mª Rosa Molas d’Onda va celebrar el 125º aniversari de la fundació del centre i de la presència de les religioses en la localitat. La celebració, que va consistir en una missa d’acció de gràcies, jocs en el pati i menjar de germanor, va reunir a més de 500 persones, veïns de la localitat que es senten part de la gran família de la Consolació.

L’eucaristia va ser presidida pel sacerdot Domingo Galindo en la parròquia de l’Asunción. Després de la cerimònia, els assistents es van traslladar al col·legi. Els qui ho van desitjar van poder visitar les instal·lacions del centre, mentre els xiquets gaudien de diferents activitats lúdiques. La celebració va concloure amb un menjar de germanor en el pati, mitjançant la qual es contribuïa a un dels projectes de l’ONG Delwende.

HISTÒRIA

Aquest esdeveniment també va ser una ocasió per a treballar amb els alumnes la història del col·legi, a través d’una paleta d’intel·ligències múltiples, una de les metodologies del centre. Preparada per l’equip docent, donava a conèixer les diferents ubicacions del col·legi i diferents moments històrics. Destaca el de la Guerra Civil, quan les germanes van haver d’absentar-se d’Onda i dirigir-se a Tortosa.

Des del centre van donar les gràcies «a tots els que ens vau acompanyar en aquesta celebració tan emotiva. Aquest dia va ser per a nosaltres una ocasió per a alegrar-nos».