E l col·legi la Magdalena de Castelló ha dut a terme amb un èxit total el primer intercanvi lingüístic-cultural del centre educatiu amb Alemanya. El dia 20 de setembre, els alumnes i professors van rebre en la capital de la Plana als alumnes del Gymnasium Damme, situat en la ciutat Osnabrück, una ciutat pertanyent a l’estat federal de Baixa Saxònia.

Les famílies amfitriones del col·legi els van acollir en les seues cases i durant 10 dies van conviure com un membre més de les mateixes. Fora de les classes, els joves també van poder gaudir del bon clima de Castelló i de la seua gastronomia.

Pel que fa a l’activitat acadèmica, durant la seua estada en la capital de la Plana els alumnes del Gymnasium Damme van tenir l’oportunitat d’assistir a les diferents classes impartides pel professorat del centre per a poder practicar amb els seus companys la seua conversa en castellà.

inclusió

D’aquesta manera, no solament han millorat el seu nivell en la llengua, sinó també han tingut l’oportunitat de participar en diferents matèries al costat dels seus companys, la qual cosa els ha permès realitzar un interessant projecte relatant aquesta experiència en la ciutat.

Així mateix, i per a fomentar la convivència, el col·legi la Magdalena va organitzar una sèrie d’activitats culturals i esportives, donant-los l’oportunitat de conèixer la història i origen de Castelló, així com altres paratges com per exemple el litoral, el Desert dels Palmells o l’ermita de la Magdalena.

«Tant el centre escolar com les famílies dels i de les alumnes podem estar satisfets d’haver participat en aquesta enriquidora experiència, de la qual tots hem après. Esperem tornar a repetir-la molt ràpid», manifesten amb satisfacció des de la direcció del col·legi La Magdalena.