El col·legi Fomento Torrenova de Betxí va celebrar el dissabte passat la I Edició del Concurs de Cuina Infantil Little Chef, amb l’objectiu de fomentar en les xiquetes i xiquets hàbits saludables d’alimentació a través de l’elaboració de senzilles receptes, al mateix temps que experimenten d’una manera divertida amb diferents ingredients i sabors.

Prop de 120 xiquets d’entre tres i sis anys van participar en l’elaboració d’originals receptes com a amanides, canapès, sandwhiches i postres. Els participants, dividits en tres categories segons edat i curs, van comptar amb 20 minuts per a elaborar les receptes de cuina prèviament planificades.

El jurat va estar compost pel xef Estrella Michelin Miguel Barrera, del restaurant Cal Paradís de la Vall d’Alba; Modesto Fabregat, chef del restaurant Arbequina de Castelló; i Cristina Cantavella, gerent d’Educachef Castelló, que van avaluar cada recepta en funció de la seua creativitat, presentació i sabor.

Paloma Olmos, directora del centre, va subratllar que «el joc i l’experimentació en l’etapa d’Educació Infantil són els mitjans més eficaços perquè els xiquets exploren i adquirisquen bons hàbits i bases per a l’aprenentatge futur».

Little Chef és una activitat familiar que s’emmarca dins del Projecte Optimist, que es caracteritza per la utilització de metodologies lúdiques i innovadores per a fomentar la creativitat i l’autonomia en els xiquets, així com la seua il·lusió per descobrir coses noves.