Un bon exemple del que es pot fer contra les limitacions que ens ha imposat la pandemia s’ha materialitzat en el projecte d’innovació educativa sobre el riu Belcaire que, des del curs 2018-2019, té implicats a l’IES Botànic Cavanilles i els CEIP La Moleta, Colonia Segarra, la Cova i Ausiàs March.

Així, el projecte Hortus Minimus ha portat a terme la distribució entre 200 alumnes i professors de packs amb les llavors i el material didàctic necessari per a seguir treballant des de casa una part dels continguts d’aquesta iniciativa, que pretén recuperar el paisatge de ribera propi d’un riu en la zona de Vixama, en el Belcaire.

El compromís que han adquirit alumnat i docents és molt important, perquè tots estan aprenent com canviar el seu entorn, millorar-lo amb implicació. En aquest cas, l’incentiu per a tots és saber que eixes llavors que ara tenen en casa i que han de plantar i cuidar, podran ser trasplantades en eixe paratge que, en el futur, serà un espai de referència per a la seua ciutat. Perquè entre els objectius d’aquesta iniciativa, a banda de recuperar mediambientalment l’entorn, està la creació d’un centre d’interpretació que ens ajudarà a tots a comprendre totalment per què hem de fer cura.