El Conseller d’Educació, Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, així com el regidor d’Educació de Castelló, Enric Porcar, van visitar el CEIP Censal de Castelló per a conéixer el funcionament d’una classe amb un auxiliar de conversa.

Durant la visita, el conseller Vicent Marzà va explicar que «és molt important que per primera vegada arriben un gran nombre d’auxiliars de conversa als centres educatius valencians. Aquest és un pas més en la millora de l’aprenentatge de llengües i en l’increment de la qualitat educativa per al nostre alumnat. Però no només això, avancem també en la igualtat d’oportunitats del nostre alumnat en matèria lingüística i treballem per a posar solució a l’estigma que qui domina l’anglès és qui se’l pot pagar fora de l’escola».

El CEIP Censal és una de les més de 300 escoles on ja s’han incorporat auxiliars de conversa en anglès. Aquests auxiliars treballen amb els docents del centre per a millorar el nivell oral de la llengua de l’alumnat. Concretament, al CEIP Censal està l’auxiliar Melissa Elliston-Boyer, de Nova Zelanda.

experiències

«Es tracta, a més, d’intercanviar experiències pedagògiques. Melissa té molts coneixements a aportar al Censal i al professorat, i alhora està aprenent de diverses experiències d’innovació que es duen a terme al centre, com el Programa Patis oberts, el Programa d’innovació coeducativa i natural o l’aprenentatge dialògic», va explicar el conseller Marzà.

Cal recordar que els auxiliars de conversa s’han incorporat als centres valencians des de principis del mes de gener. Després d’un període de integració al centre, comencen a participar activament a les classes d’anglès amb diverses dinàmiques en grups reduïts d’alumnes. Concretament, a les comarques de Castelló hi ha ja establerts vora 50 auxiliars de conversa, 11 dels quals estan en Castelló de la Plana.

Els participants en el programa d’auxiliars de conversa són estudiants d’últim curs de carrera o graduats recentment i nadius en anglés. Romadran a les escoles fins a final de curs.