La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha preparat un assortiment de propostes lúdiques en valencià per a gaudir en família durant el temps de confinament a casa per tal de fer front a la pandèmia de covid-19.

Per tal de tirar avant la proposta s’ha reactivat el portal de Sempre Teua. La teua llengua (http://sempreteua.gva.es/va/sempreteuaacasa) amb el canal de videopropostes #SempreTeuaACasa.

«Ja fa unes setmanes que estem en confinament i és important compartir amb els nostres fills moments lúdics. Per això hem llançat aquest nou canal ple d’activitats per a totes les edats, que esperem que siga profitós per a totes les personetes que fa temps que no poden jugar amb els amics», ha explicat el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano.

Així, amb l’objectiu d’entretindre la societat de manera educativa i lúdica en la nostra llengua, un conjunt de youtubers ha preparat vídeos explicant idees d’activitats dinàmiques, que es poden practicar a casa amb materials quotidians.

NOMBROSES OPCIONS // #SempreTeuaACasa suma ja més de 32 videopropostes per a dur a terme a casa, des de que es va obrir aquest canal durant les recents vacances de Pasqua.

Mitjançant aquest canal, els més menuts de la casa podran aprendre a construir titelles amb el marionetista Edu Borja; aprendre a dibuixar i pintar amb l’artista Amparo Saera o jugar amb materials reciclats amb el youtuber Aitor Muñoz.

Per a els més majors, en cas que els agrade escriure i el món dels llibres, podran compondre un rap amb Alfons Pérez; escriure poemes amb Santi López; o reflexionar sobre les formes de lectura que ofereix la tecnologia amb Aina Monferrer.

D’altra banda, els xiquets que tinguen vocació per a l’espectacle i el món de la interpretació trobaran al seu abast els vídeos sobre teatre i música de Nina Baifer o els vídeos sobre dansa tradicional valenciana de Laura Cuber.

Per als amants dels videojocs, Susana Pérez explicarà els valors educatius que hi ha darrere del popular joc Minecraft i els beneficis psicosocials de jugar-hi. Per últim, l’economista Joanra Sanchis introduirà els joves en conceptes d’economia domèstica, que els seran molt útils per al seu dia a dia.

Altres propostes són el taller de dibuix i pintura de la llicenciada en Belles Arts i il·lustradora Amparo Saera, que està fent vídeos des que començà el confinament en els quals explica als xiquets i xiquetes tècniques pràctiques per a pintar i dibuixar, o la idea d’Aitor Muñoz, del canal Llet i Vi, en què explica com fer xapes de bàsquet.

Tots els vídeos estan disponibles amb l’etiqueta #SempreTeuaACasa en la plataforma Youtube, en què quedaran allotjats per a lliure consulta dins dels canals respectius dels creadors.

Molts dels creadors i creadores que han accedit a participar en #SempreTeuaACasa estan vinculats a la revista digital Valentubers (https://valentubers.com/), creada en 2019 per la periodista Rosella Espinós inicialment com a treball per a la universitat, i que finalment ha esdevingut un punt de trobada per a tots aquells youtubers que fan vídeos en valencià i un altaveu per a organitzar accions com a col·lectiu.