El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler; la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez; i el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha presentat l’esdeveniment AVANT FP-ERE, que es celebrarà del 14 al 16 de desembre al Museu de les Ciències de València.

Es tracta d’una mostra que posa en valor els estudis d’FP i els ensenyaments de règim especial. «És una gran trobada on participen els estudiants que es formen en aquests cicles, però que també vol donar a conèixer a la societat valenciana totes les connexions que aquests estudis tenen amb el mercat laboral», ha destacat el conseller Marzà. «Mai s’havia fet un esdeveniment de les característiques d’AVANT. Cal fer visibles els avantatges de l’FP i dels ensenyaments artístics i esportius que oferim», ha afegit.

En aquesta gran fira participen les 26 famílies d’FP, els conservatoris elementals i professionals de música i dansa, les escoles d’arts plàstiques i disseny, així com els ensenyaments d’emergències i esportius. En total, AVANT comptarà amb la presència, de manera directa, d’un centenar de centres educatius: una desena, de les comarques de Castelló; una trentena, de les comarques d’Alacant; i mig centenar, de les comarques de Valencia. Així, en total seran més de 500 alumnes i 250 docents implicats i es realitzaran 300 activitats en 80 estands, dividits en huit zones diferents que ocuparan tot el Museu de les Ciències de València.

ELS VISITANTS

També es comptarà amb unes 200 institucions i empreses col·laboradores i s’espera que durant aquesta setmana --de divendres a diumenge-- visiten AVANT, com a mínim, 15.000 persones, aproximadament. El conseller Marzà ha explicat que «per a completar els eixos de treball d’aquests quatre anys calia iniciar un nou repte: visibilitzar l’FP i situar-la al lloc que li pertoca. Eixa és la raó de ser d’AVANT».

AMPLIAR L’OFERTA

A més, Marzà ha comentat que «durant aquesta legislatura hem centrat les millores a ampliar l’oferta de l’FP, adaptar-la a cada entorn i millorar la qualitat d’aquests estudis» i ha aclarit que «en molts debats educatius es diu que sobren estudiants universitaris. No és cert. Falten estudiants d’FP i per a tindre’n més, cal millorar-ne l’oferta. I això hem fet», ha manifestat el responsable.