El col·legi La Consolació de Borriana ha organitzat l’activitat L’Univers, mitjançant la qual, amb diverses metodologies i diferents tipus d’activitats, es pretén aconseguir un aprenentatge significatiu dels alumnes sobre l’espai, basat en la motivació i la cooperació, i a través d’una cúpula portàtil instal·lada al poliesportiu. Amb aquest projecte s’ha generat un ambient festiu i de treball.

En Infantil es treballa al llarg de tot el segon trimestre a través de murals, maquetes, observació d’imatges, exposició de continguts i investigació pròpia. Els menuts aprenen amb facilitat els cossos que podem trobar a l’espai. La imaginació es desborda quan els alumnes del 1r cicle, després de treballar els continguts, recorren el centre com astronautes observant tota la informació exposada.

Al 2n cicle s’afegeix la possibilitat d’aconseguir una foto en el photocall. El 3r cicle, endinsat en les noves tecnologies, busca apps i vídeos sobre l’Univers, treballa la biografia de diferents astrònoms i construeix un satèl·lit artificial.

Pel que respecta a l’ESO també s’han dut a terme moltes activitats relacionades amb l’univers. Els alumnes de 2n d’ESO han aprés la diferència entre massa i pes: partint d’un text sobre l’evolució del pes dels vestits espacials han esbrinat el valor de la força pes. Per tal d’aconseguir-ho han buscat el valor de la gravetat en cadascú dels planetes que formen el sistema solar.

D’altra banda, els alumnes de 3r d’ESO han elaborat murals sobre la composició del Sol, els planetes i els cometes. Els alumnes de 4t d’ESO han fet murals digitals, tant en llengua castellana com en anglés, referents a la part de la física que explica el moviment de planetes i satèl·lits.