El col·legi Elian´s British School de Castelló treballa per millorar la part emocional dels seus alumnes mitjançant un taller de meditació que té per lema: «Ningú pot aprendre si no se sent feliç». Amb aquesta premissa, el centre desenvolupa el programa d’educació emocional, basat a conèixer com es senten els xiquets, el per què d’aquests sentiments i el dret a sentir-los.

El centre vol utilitzar la meditació «per a ser conscients de com ens sentim, dels qui som en realitat i per a afermar la nostra autoestima i amor propi». També com a eina perquè els alumnes calmen els seus nervis, tant davant un examen com davant una discussió que podria acabar en una baralla de pati o en un enfrontament verbal en classe.

En la mateixa línia, els alumnes de Year 6 van realitzar l’activitat ‘En la pell d’un altre’, que els va fer veure, intercanviant les seues sabates, com se senten aquells als qui arrosseguen o pressionen en fer un treball en equip, o com nosaltres mateixos ens sentim quan, per agradar als altres, ens deixem portar a fer coses que no ens agraden o sabem que no ens senten bé. H

Al llarg d’octubre, i amb motiu de la festa dels valencians, el 9 d’octubre, l’alumnat del CEIP Josep Iturbi de Borriana va poder gaudir de l’actuació del conegut contacontes i escriptor infantil Llorenç Giménez, qui va deleitar menuts i grans amb les seues històries, el seu humor i la seua bonhomia.

L’escriptor també va signar algun dels llibres que ha escrit i que estan presents en la biblioteca del centre. Alumnes i mestres, van quedar encisats amb la seua visita.

Com a autor de literatura infantil, Giménez ha publicat més de 17 títols, i ha rebut els premis Empar de Lanuza i de la Crítica Serra d’Or de rondalles. Abans de dedicar-se en exclusiva a contar contes, va estudiar magisteri i va treballar a l’escola La Gavina, una cooperativa pionera de l’ensenyament en valencià. H