Cuinatur transformarà els col·legis de la província en ecoescoles gràcies al nou projecte que introduirà el proper curs escolar. Una iniciativa d’innovació educativa que arribarà a aquells centres educatius de Castelló on gestiona el menjador escolar i als que vulguen formar part de la xarxa EcoEscoles. Es tracta d’un projecte en el qual ja participen més de 6.500 alumnes i 442 docents de més de 30 centres educatius des de les províncies d’Alacant i València. Cal destacar que l’eix central d’aquesta actividad és l’hort escolar i l’agent protagonista, l’alumnat.

Tal i com expliquen des de l’empresa Cuinatur, alguns del objectius fonamentals del projecte són «sensibilitzar, formar i educar sobre la importància del desenvolupament sostenible, fent als individus més participatius i conscients a través de la millora de la gestió ambiental dels centres educatius».

Així mateix, EcoEscoles tracta de facilitar les eines per desenvolupar una ètica ambiental mitjançant la construcció col·lectiva de valors. «La finalitat es poder obrir, a més, vies pràctiques i efectives per fomentar activitats d’educació ambiental a les escoles, conéixer i defensar la cultura i tradició agrícola i impulsar el treball en xarxa i l’intercanvi d’experiències», expliquen els responsables.

TRANSFORMACIÓ DE L’ENTORN

La posada en marxa del projecte EcoEscoles representa una experiència real de transformació de l’entorn pròxim a través de l’hort escolar amb la cooperació de la comunitat educativa en el seu conjunt. No obstant, «això no significa la inclusió de noves temàtiques en el projecte curricular, sinó que es tracta d’una forma innovadora de fer les coses que permetrà desenvolupar, enriquir i actualitzar els continguts del currículo», avancen des de la companyia castellonense. «Al mateix temps, es fomenta i es promou la formació en valors dels escolars i s’avança cap a un millor clima de col·laboració i participació en el centre escolar», afigen. Una iniciativa sostenible que molt prompte aterrarà a nombrosos col·legis de la ciutat de Castelló.