L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ofereix als seus espais culturals de Castelló diverses activitats didàctiques dirigides als centres escolars i als seus alumnes. Per al període que abraça el mes de febrer, l’IVC té programades tres activitats que es duran a terme a l’Auditori.

L’espectacle de dansa Duncan. Blink Flash oferirà dos sessions el 3 de febrer (a les 10.00 hores) i el 5 de febrer (11.30 hores), en les que els asistents podran descobrir el viatge iniciàtic d’Isa, basat en la biografia emocional d’Isadora Duncan, qui descobreix objectes amagats en l’espai escènic: cada objecte guarda una experiència vital en sinergia amb una emoció, un color i una música. Es tracta d’una proposta artística per als més xicotets de la casa que busca despertar la dansa com a llenguatge d’expressió i obrir la consciència de les emocions pròpies i de les dels altres.

D’altra banda, el dia 11 de febrer, a les 10.00 hores, està programat el taller Pintem un superfilm!, una activitat relacionada amb el món del cinema i la pintura en la qual s’explorarà l’animació dibuixada sobre pel·lícula. Una tècnica d’animació on la pel·lícula és produïda per la creació d’imatges directament en la pel·lícula de cinema. En aquesta sessió, els estudiants crearan una obra col·lectiva a través de materials que els participants podran manipular, així com amb el visionat d’extractes de pel·lícules de diferents característiques.

Y per a arredonir la programació, l’Auditori acullirá el dia 24, a les 10.00 hores, una altra funció de dansa, en aquest cas Carmensina i Tirant. Capella de Ministrers, un espectacle que acosta els estudiants a la música del Segle d’Or valencià amb una proposta pensada especialment per al públic més jove. En ella es combinen diversos elements que permeten veure l’espectacle com un tot humanista on literatura, poesia, pintura, art i història conflueixen, utilitzant la música com a vehicle conductor.

Cal recordar que l’aposta de la Conselleria d’Educació per augmentar l’oferta didàctica de l’IVC a Castelló va començar a recollir els fruits tot just en l’inici de la nova temporada 2019/2020, amb reserves per a públic escolar que a l’octubre superaven els 14.200 xiquets i xiquetes en només tres dels quatre espais que conformen el gran contenidor cultural de la capital de la Plana. L’Auditori i el Teatre Principal van sumar el mateix mes 10.352 reserves de centres educatius, una xifra a la que cal sumar els més de 3.000 xiquets inscrits en les activitats didàctiques del Museu de Belles Arts.