La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló ha programat fins l’11 de febrer una acció en l’IES Francesc Ribalta per a commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

Les barreres que dificulten que les dones trien i desenvolupen una carrera científica en condicions d’igualtat són de molts tipus; entre altres estan els estereotips i prejudicis que afronten les xiquetes i que tenen un impacte en les seues trajectòries educatives i laborals.

L’alumnat podrà visitar l’exposició fotogràfica Enginyera… per què no?, un espai visual de reflexió sobre el paper de les dones en les enginyeries amb la finalitat de visibilitzar a 13 dones enginyeres; familiaritzar a les dones amb aquestes eixides laborals i reflexionar sobre la necessitat de canviar els papers socials d’homes i dones per a construir una societat més equilibrada, justa i democràtica. A més, el professorat disposarà de materials de sensibilització, audiovisuals i gràfics, i una unitat didàctica dedicada a mostrar que les enginyeries i les ciències, en totes les seues branques, també són professions per a xiques, incloent alguns noms de científiques excel·lents al llarg de la història i activitats per a reflexionar sobre com es transmeten els estereotips professionals i la importància de desafiar-los.

Aquesta actuació compta amb la col·laboració de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de l’UJI i l’Ajuntament de Castelló, que forma part de la Xarxa Isonomia de municipis a la província.