La Fundació Trinidad Alfonso i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, han impulsat per quart any consecutiu la iniciativa del Dia de l’Esport i han unit forces perquè els xiquets, xiquetes i joves valencians participaren al màxim d’aquesta jornada.

Ho han fet, a més, aconseguint una xifra rècord quant al nombre de centres i al de l’alumnat que s’ha sumat. En total, han sigut 646 els centres educatius que es van inscriure i, tot i que la pluja va impedir el desenvolupament normal de la jornada en determinades poblacions de la Comunitat Valenciana, es calcula que més de 150.000 xiquets, xiquetes i joves s’han sumat a aquesta iniciativa.

El Dia de l’Esport està encaminat al foment de l’activitat física i a la promoció dels valors inherents a la pràctica esportiva, dos dels grans objectius perseguits per la Fundació Trinidad Alfonso. S’estima que més de 150.000 joves, entre els 6 i els 16 anys, han desenvolupat un extra d’activitat esportiva, al marge de les seues habituals classes d’Educació Física, i han convertit les escoles en una festa de l’esport i la convivència.

Cada una de les escoles participants elaborarà un vídeo amb les activitats desenvolupades i en el qual respondrà a la pregunta Per què és important fer esport a la meua escola? Només per participar, cada centre educatiu rebrà un pack de material esportiu valorat en més de 120 euros.

El conseller Vicent Marzà va indicar que aquesta «és una jornada de conscienciació importantíssima i organitzar-la amb la Fundació Trinidad Alfonso, i amb aquest excel·lent acolliment, demostra que és ja un projecte consolidat». A més, va afegir que «els valors i els beneficis de l’esport són fonamentals en l’educació i una celebració com aquesta és la prova fefaent de la implicació del professorat i les famílies».