Els parcs naturals de la província de Castelló han preparat una llarga llista d’activitats per a aquest mes, aprofitant a més que es celebra el Dia Mundial de l’Aigua. La majoria d’elles estan concebudes per a ser gaudides pel públic familiar.

Un exemple arribará a la Serra d’Espadà, on el dia 26 s’ha programat la ruta de l’aigua en Alfondeguilla, un bonic itinerari en el que els participants descobriran un poble que ha sabut viure de manera sostenible amb els seus recursos, un mosaic de vegetació únic que alternarà boscos de ribera, frondosos de sureres i zones conreades des dels íbers; i també l’Arquet, un aqüeducte romà que s’ha mantingut subjectant les dues parets del barranc.

El dia 12, al Desert de les Palmes es proposa un agradable matí de diumenge participant en els jocs, experiments, dinàmiques i tallers per comprendre la importància i el funcionament de l’aigua en la Bartola, el centre d’interpretació del parc.

més activitats

A Penyagolosa, el pròxim 18 de març, per a celebrar el Dia Mundial de l’Aigua, es realitzarà una excursió que partirà des de Villahermosa del Río fins a la Cascada del Carbo. La ruta discorrerà al llarg del riu Carbo.

El dia 25 hi ha programada una altra activitat, El comerç de la neu, per a conèixer l’antic ofici de nevater i el lucratiu negoci de la neu fins a principis del segle passat, i fer una excursió per les fonts representatives del parc.

El parc natural de la Serra d’Irta ha programat per al dia 11 una pluja de gripaus. L’objectiu és descobrir els amfibis que viuen allí i algunes curiositats i mites sobre aquests animals. El dia 25 es proposa un itinerari per l’interior de la serra per a conèixer racons que formen part del paisatge cultural de l’aigua.

Finalment, en la Tinença de Benifassà es podrà gaudir d’una ruta per l’entorn de l’embassament d’Ulldecona el pròxim dia 25. Al llarg de la jornada es podrà conèixer la seua xarxa de barrancs i descobrir la interessant vegetació i la variada fauna que habiten en la zona.