La Conselleria d’Educació implantarà el pròxim curs el programa experimental de batxillerat Batxibac, que permetrà impartir el currículo mixt per a l’obtenció de la doble titulació de Batxillerat i Baccalauréat. Aquest programa experimental s’implantarà als instituts d’educació Secundària Professor Broch i Llop, de Vila-real, i Ausiàs March, de Manises.

Educació pretén afavorir el coneixement de les llengües estrangeres dins del sistema educatiu i facilitar l’accés a estudis superiors, formació i activitat professional, tant dins del territori nacional com en altres països d’Europa. Per això es dóna la possibilitat als alumnes de cursar el currícul mixt.

Segons el conseller Vicent Marzà, «potenciem una nova modalitat de Batxillerat d’oferta pública que avança cap a la internacionalització educativa del nostre alumnat. Amb el Batxibac, els alumnes dels dos centres on iniciem l’experimentació podran accedir a estudis universitaris, tant de la nostra universitat com de les universitats franceses». «Es tracta de potenciar una oferta pública amb unes característiques que permeten avançar en la qualitat educativa i en la igualtat d’oportunitats del nostre alumnat», ha afegit.

El programa Batxibac tindrà una duració de dos cursos.D’aquesta manera, la implantació dels ensenyaments de primer curs es farà durant 2018-2019 i els del segon curs començaran a impartir-se en el període escolar 2019-2020. Les matèries que s’impartiran seran les pròpies del Batxillerat, així com dues específiques (Llengua i Literatura Francesa i Història de França). A més, un terç de l’horari lectiu s’impartirà en llengua francesa.

L’alumnat del programa Batxibac, atés que tindrà dos títols, podrà accedir a la universitat presentant-se a les Proves d’Accés a la Universitat, o bé com a alumnat de Baccalauréat.